Holocaustul- tragedia umanității, file triste, care trebue să le cunoașcă fiecare.
ISTORIA CARE NU SE UITĂ.
Data de ianuarie este Ziua Internațională pentru Comemorarea Victemelor Holocaustului, considerat cel mai mare genocid al tuturor timpurilor. Se estimează că, într-un deceniu, au fost omorâţi în jur de milioane de oameni, dintre care jumătate evrei, din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Omorîrea acestora era însoțită de o cruzime sadică. Femei și copii au fost arși în cuptoare de calcar, oamenii au fost îngropați fiind încă în viața sau spânzurați pe cârlige de fier. Distrugerea în masă a diverselor grupuri etnice și sociale (prizonieri de război sovietici, polonezi, evrei, țigani, homosexuali, masoni, bolnavi cu handicap iremediabil etc. )
Această dată memorabilă este chemată să reamintească cel mai consecutiv genocid din istoria lumii, a fost înființată de Genasamb-lul ONU și se referă la evenimentele petrecute în această zi în
Cultivarea memoriei Holocaustului este o alegere conștientă de a nu da uitării aceste orori, este o datorie față de victime și o obligație față de generațiile viitoare. În acest context continuă educația și formarea tinerelor generații în spiritul valorilor universale ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, construind o societate deschisă, toleranta și pașnică, în care fiecare persoană să se dezvolte și să prospere indiferent de apartenența etnică, rasială sau religioasă.
Societate matură trebuie să-și asume lecțiile istoriei, a episoadelor întunecate a trecutului pentru a putea construi un viitor în care asemenea tragedii sa nu se mai întâmple niciodată.Vă prezentăm două cărți care descriu o serie de evenimente ce au loc în timpul celui de-al doilea război mondial și al Holocaustului.
Venim cu recomandarea de a citi aceste cărți astfel încât să extrageți propriile idei după ce le veți cit